maanantai 16. heinäkuuta 2012

Helteet tänne ja heti


Jos heinäkuussa ei tarkene ulkona ilman tuulipukua eikä sisällä ilman sukkia, on liian kylmä. Heinäkuu on tarkoitettu uimiseen ja auringonottoon, heinän korjuuseen ilman paitaa, metsämansikoiden  pujottamiseen heinäkorteen, pihakeinussa istumiseen kahvikupin kera, kukkien keruuseen hellehattu päässä, varjoon vetäytymiseen liialta paahteelta, auringolta tuoksuvan lapsen tukan nuuhkimiseen, hellepäivän ihanaan raukeuteen ja kotitöiden välttelyyn. Tähän kaikkeen meillä suomalaisilla pitäisi olla perustuslaissa määrätty oikeus.

Jos heinäkuu on kylmä ja sateinen, kesä on pilalla. Paljonko se auttaa, jos helteet pamahtavat, kun koululaiset pitäisi istuttaa pulpetteihinsa ja opettajat herättää horteesta? Johan siitä seuraisi valtakunnallinen kaaos, kun kaikki heinäkuussa pujottamatta jääneet mansikat ja pihakeinun heijauksessa ryystämättä jääneet kahvikupposet aiheuttaisivat hirveitä vieroitusoireita juuri, kun pitäisi opetella kertotaulua. Siksi helteet pitää saada takaisin ennen kuin tapahtuu jotakin peruuttamatonta.

Missä ne meille kuuluvat helteet sitten oikein lymyävät? No, Kreikassa tietenkin! Koska me hyväosaiset EU-maat julkeamme vaatia kreikkalaisia säästökuurille, kreikkalaiset ovat keksineet kostaa kavalasti laittamalla meidät palelemaan. Jollakin kepulikonstilla he ovat onnistuneet imaisemaan meille tarkoitetut helteet sinne hellenistien valtakuntaan. Laskekaa nyt itsekin: Kreikassa normaalisti 32 astetta lämmintä, tänä kesänä ”yllättäen” 42 astetta. Meillä normaalisti 26 astetta, nyt yllättäen 16. Kymmenen asteen verran on kaapattu kreikkalaisille ilman mitään vakuuksia! 

Kehottaisinkin kaikkia Kreikassa lomailevia suomalaisia osallistumaan helteiden palautustalkoisiin. Jokaisen matkalaisen tulisi siepata palanen historiallista muistomerkkiä / patsasta / pylvästä mukaansa ja jättää tilalle kirje: ”Tämä pala lähti vakuudeksi siitä, että saamme varmasti helteet takaisin. Palautan palasen seuraavalla lomamatkalla, jos Suomeen saadaan taas helteinen kesä.” Matkalaukun painoon operaatio vaikuttaa tietenkin hitusen, mutta toisaalta tuliaisviinit ja ouzot voi hyvällä omalla tunnolla juoda jo kohteessa kansallisen edun nimissä.

Tullissa kivenmurikoista ei koidu ongelmia, koska lähetän tämän kirjelmän myös Suomen tulliviranomaisille. Tullivirkailijakin on ihminen, joka palelee kylmänkosteassa ja aistii lämpötiloja. Nyt koko Suomen kansa matkaa varaamaan ja vakuuksia hakemaan! Olemme kärsineet vilua ja sadetta jo aivan tarpeeksi, kreikkalaisten katala juoni on paljastunut, emmekä voi jäädä enää laakereillemme lepäämään (kuka edes tarkenisi). Voitte kaivaa kirpputorikuormasta tarpeettomiksi jääneet hellehattunne ja aurinkotuolinne, pian helle hellii ja suloinen aurinko suutelee, lämpö oikaisee otsarypyt ja paahde paijaa kuumalla kädellään. Tervetuloa oikea kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti